fredag 3. desember 2010

En dag på NRK

Vi var på klassetur til Oslo i går med media klassen, hvor vi fikk omvisning på NRK og så oss rundt på opplevelsessenteret. Vi startet på opplevelsessenteret hvor vi kunne gå rundt å få innblikk i hele NRK sin historie. Det var Touchscreen skjermer med forskjellige temaer, så du kunne se på det du syntes var interessant. Du kunne også lage din egen "snutt" hvor du kunne velge om du skulle være blant dinosaurer eller være på melodi grand prix  junior. Du kunne også kommentere en gammel fotballkamp mellom Norge og Brasil. Opplevelsessenteret gjorde at historien til NRK ble mer lærerik, for vi fikk være med i reisen og gjøre ting fysisk istedenfor bare å lese.

Etter det ble vi vist rundt i NRK sine lokaler av Bjørn Erik Voll, hvor de jobbet med alle nyhetssendingene og NRK sin nettside. Vi var også så heldige at vi fikk se nyhetssendingen klokken 12 og det er mer stressende enn det ser ut til på tv. For plutselig var det noen nye nyheter de fikk vite om, og andre ting som de måtte kutte ut av sendingen fordi de ikke fikk kontakt med reportere som var ute og skulle ha en live-sending. Når vi kom tilbake fra omvisningen fikk vi "besøk" av Arne Fosland, gammel elev på KVS (Kongsberg Videregående Skole) som nå jobber som journalist og nyhetsoppleser i Radio.  Han svarte på alle spørsmål vi stilte og snakket om ting han ville vi skulle vite. 

Vi fikk en liten pause etter denne omvisningen, før vi skulle videre på ny omvisning. På den neste runden ble vi vist rundt over alt. vi var innom de fleste studioene, for eksempel der nytt på nytt blir spilt inn og andre kjente programmer. Etter vi hadde vært i studioene fikk vi se på kostymerommet, hvor de hadde ca 250 000 plagg. Det var lærerikt å se hvor godt kjent de var og at alle hadde full kontroll uansett hvor mye kaos det var i rommene. Vi ble vist forskjellige kameraer og hvordan de har utviklet seg. Da omvisningen var ferdig fikk vi fri i nesten 4 timer, de fleste gikk til MC Donalds og slappet av, når klokken nærmet seg 18.00 bevegde vi oss tilbake mot NRK-lokalet hvor vi skulle være publikummere til et program kalt Litt av et liv. Dette er en ny programsatsning ment for lørdagskvelden på NRK 1, med Nadia Hasnaoui som programleder. Programmet skal portrettere noen av Norges aller mest kjente og kjære personligheter, og første gjest ut er Alex Rosén. Dette er et program som bugner av god stemning, flotte gjester og morsomme innslag, og med målgruppe unge voksne. Vi var på innspilling av programmet med Harald Zwart, han er en norsk filmregissør, og har blant annet regissert Karate Kid og Agent Cody Banks. Det var interessant å være publikum, vi fikk mange instrukser og de spilte inn slutten av programmet først.

Når innspillingen var ferdig løp vi til toget, som ikke alle rakk. To fra klassen ente med å måtte vente 1 time i Oslo på neste tog.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar